Sääksjärven vesiosuuskunta

Uudellamaalla Mäntsälässä

Ajankohtaista

27.4.2023

Kutsu vuosikokoukseen

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan vuosikokous pidetään maanantaina 8.5.2023 klo 18.00 Sääksjärven koululla, os. Sääksjärventie 526 Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat. Kokousasiakirjat nähtävissä ennen kokousta osuuskunnan toimistolla, yhteydenotot p.045 3414780

Tervetuloa

Hallitus

12.12.2022

Muista lukea uusin tiedotteemme sivulta "vesitutkimukset ja tiedotteet"

14.4.2022

Kutsu vuosikokoukseen

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan vuosikokous pidetään maanantaina 25.4.2022 klo 18.30 Sääksjärven koululla, os. Sääksjärventie 526 Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat. Kokousasiakirjat nähtävissä ennen kokousta osuuskunnan toimistolla, yhteydenotot p.045 3414780

Tervetuloa

Hallitus

9.6.2021

Kutsu vuosikokoukseen

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan vuosikokous pidetään keskiviikkona 23.6.2021 klo 18.00 Sääksjärven koululla, os. Sääksjärventie 526 Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat. Kokousasiakirjat nähtävissä ennen kokousta osuuskunnan toimistolla, yhteydenotot p.045 3414780

Tervetuloa

Hallitus

20.8.2020

Kutsu vuosikokoukseen

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan vuosikokous pidetään maanantaina 7.9.2020 klo 18.00 Sääksjärven koululla, os. Sääksjärventie 526 Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat. Kokousasiakirjat nähtävissä ennen kokousta osuuskunnan toimistolla, yhteydenotot p.045 3414780

Korona epidemian mahdollisen pahenemisen varalta, on tarvittaessa varauduttava ulkokokoukseen tai muihin varotoimenpiteisiin.

Tervetuloa

16.3.2020

Koronaviruksen vaikutus alueen vesihuoltoon

Vedenjakelu ja jäteveden vastaanotto toimii pandemiasta huolimatta normaalisti. Häiriöpäivystys myös hoidetaan kuten aiemminkin p. 045 3414780, ilmoitathan häiriöistä aina soittamalla päivystysnumeroon.

Maa- ja metsätalousministeriö Sosiaali- ja terveysministeriö 13.3.2020 tiedotetta lainaten: "Tämän hetkisen tiedon mukaan uuden koronaviruksen leviämistä talousveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä. Viruksesta ei myöskään arvioida aiheutuvan erityistä riskiä jätevedenpuhdistamolla työskenteleville."

Osuuskunnan hallinto varautuu turvaamaan huoltopalvelut siten, että alueen vesihuolto on turvattu.

14.11.2019

On jälleen vesimittarien lukemailmoitusten aika!

Vuotuiset mittarien lukemapyynnöt ovat lähteneet asiakkaiden sähköposteihin ja muutamaan postilaatikkoon. Jos et ole saanut lukemapyyntöä käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen, niin ilmoitathan siitä viestillä ja kannattaa myös tarkistaa roskapostikansio, sillä osa ohjelmista saattaa tulkita ryhmäviestin roskaksi.

Tärkeä on että yhteystiedot ovat ajantasalla, joten muistathan ilmoittaa muutokset käyttämässäsi osoitteissa ja puhelinnumeroissa myös osuuskunnan rekisteriin.

Mittarin lukemat on oltava osuuskunnan käytössä 27.11.2019 mennessä, joten postin työtaistelusta johtuen kannattaa varmistaa, että kirjallisesti ilmoitetut lukemat tulevat myös siihen mennessä.

29.4.2019

Osuuskunnan vuosikokous pidetään tiistaina 7.5.2019 klo 18:00 Sääksjärven koululla.

Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat. Kokousasiakirjat nähtävissä ennen kokousta osuuskunnan toimistolla, yhteydenotot p.045 3414780

Tervetuloa

4.5.2018

Osuuskunnan vuosikokous pidetään tiistaina 8.5.2018 klo 18:00 Sääksjärven koulun ruokasalissa.

Asialistalla sääntömääräiset vuosikokousasiat mm. tilinpäätös, henkilövalinnat.

Tervetuloa

21.1.2017

Sääksjärven vesiosuuskunnan asiakastiedote tammikuu 2017

Veden- ja jäteveden hinnat nousevat keskimäärin 5% muutos koskee käyttömaksuja, perus- ja liittymänhoitomaksut pysyvät ennallaan. Hinnanmuutokset johtuvat palvelutuottajan Nivos Oy maksukoroituksista, Osuuskunta pyrkii pitämään korotukset maltillisina. Uudet hinnat tulevat voimaan marraskuun 2016 mittarinluvun jälkeiseen kulutukseen. Päivitetty hinnasto löytyy "Maksut" sivulta.

27.4.2015

Sääksjärven vesiosuuskunnan asiakastiedote huhtikuu 2015

Laskutus- ja kirjanpitopalvelun toimittajan vaihdoksen ja uuden laskutusohjelman käyttöönoton johdosta huhtikuun arviolaskun eräpäivä on normaalista poikkeava. Seuraavissa laskutuksissa voimme myös ottaa käyttöön sähköposti- tai e-laskupalvelun sitä haluaville, nyt olisi hyvä esittää tämän suhteen toivomuksensa sähköpostilla osoitteeseen: jukka.hietala@saaksjarvi.fi Jatkossa myös myöhästyneistä suorituksista ja maksuhuomatuksista lisätään automaattisesti seuraavaan laskuun viivästyskorko ja huomautusmaksu.

Vuosikokous kutsu

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan vuosikokous pidetään tiistaina toukokuun 12 p:nä 2015 klo 18.30 Sääksjärven koulun ruokasalissa, os. Sääksjärventie 526. Asialistalla vuosikokousasiat

Tervetuloa Hallitus

1.05.2014

Vuosikokous. Osuuskunnan vuosikokous pidetään 19.5.2014 klo 19.00 Sääksjärven koulun ruokasalissa. Kokousasioina mm. ajankohtaistilanne, tilinpäätös, henkilövalinnat. Tervetuloa

14.01.2014

Hyvää alkanutta vuotta. Vuosi tuo tullessaan korotuksen veden hintaan, johtuen toimittajan (MV) hinnan korotuksesta, uudet taksat löytyvät maksut sivun linkistä. Perusmaksujen laskutus kaikilta jäsenkiinteistöiltä aloitetaan vuoden alusta alkaen, maksu siis peritään myös niiltäkin kiinteistöiltä, joita ei ole vielä liitetty verkostoon. Maksut ovat perusteltavissa ylimääräisistä huolto- ja huuhtelukustannuksista johtuen, kun verkosto on vajaakäytössä. Liittämättömien kiinteistöjen olisikin nyt viimeistään syytä jättää liittämishakemuksensa, sillä liitostöitä saattaa olla mahdollista tehdä myös talviaikana.

20.11.2013

Liitettyjen kiinteistöjen ensimmäinen kulutuksen lukemalaskutus on meneillään. Vesimittarit on luettu osakkaiden toimesta ja varsinaiset tasauslaskut lähtevät asiakkaille marraskuun lopulla.

15.11.2013

Mäntsälän Vesi klooraa kevyesti Puntarmäen vedenottamosta lähtevää vettä. Klooraus on tilapäinen, sillä varmistetaan vähäisessä käytössä olevan putkiston puhtaus. Sääksjärvellä voi vedessä maistua tai haista hiukan kloori, mutta pitoisuudet ovat niin pienet, että vettä voi käyttää normaalisti.

15.10.2013

Vesiosuuskunnan verkko on ollut jo vajaan vuoden kokonaan käyttövalmiina ja kiinteistöjä on siihen liitetty reilut sata. Kiinteistöistä noin viisikymmentä ei ole toimittanut liittämishakemusta, loppukesän ja syksyn aikana olisi ollutkin vapaita resursseja tehdä liitoksia. Käyttämättömissä linjahaaroissa on jo esiintynyt paineviemärin sakkautumista ja niitä on jouduttu painehuuhtelemaan käyttöönoton yhteydessä, jotta linja toimisi. Osuuskunta ryhtyy perimään perusvuosimaksun kaikilta jäsenkiinteistöiltä vuoden 2014 alusta, verollinen vuosimaksu on 180 Eur. Liittämättömien kiinteistöjen perusmaksulla pyritään kattamaan ylimääräiset huolto- ja huuhtelutyöt jotka aiheutuvat putkiston vajaakäytöstä.

23.12.2012

Vesihuoltolinjastojen rakentamistyöt on saatu päätökseen, lukuunottamatta tulevana keväänä/ kesällä tapahtuvia viimeistelytöitä. Kiinteistöjä on liitetty verkostoon vajaa 50, liitostöitä saatetaan tehdä talven aikana kelien salliessa.

Johtoaluekorvaukset on maksettu 1. ja 2. vaiheen tiloille, joitakin maksuja on suorittamatta pankkiyhteystietojen puuttuessa. Maksatus pyritään hoitamaan loppuun lähiaikoina, korvaukset maksetaan Arviointikeskuksen tekemien laskelmien mukaan.

VEDENJAKELUN KESKEYTYS

Mäntsälän Vesi on alustavasti ilmoittanut huoltotöistä johtuvasta vedenjakelun keskeytyksestä Sääksjärvellä 8-9. tammikuuta 2013 välisenä yönä, veden käyttäjille tiedoitetaan ajankohdan varmistuttua.

Sääksjärven vesiosuuskunta toivottaa osakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle!

********************************

20.8.2012

Ensimmäisen ja toisen vaiheen linjastot ( Purola ja Keskikylä) ovat valmistuneet liittämiskuntoon, kymmenkunta kiinteistöä on jo liitetty vesi- ja viemäriverkkoon.

Kolmosvaiheen painekokeet ja huuhtelut ovat käynnissä, sillä alueella liitostyöt jäänee myöhäissyksyyn/ ensi kevääseen.

Liittämishakemuksensa on jättänyt n. 60 kiinteistöä, liitoksia pyritään tekemään putkiurakoitsijan aikataulujen mukaan, huomioon ottaen kiinteistöjen kiireellisyystarpeet ja alueellinen sijainti.

Tonttiliitoksia tehdään koko syksyn ajan, mutta huomioon ottaen aika mikä kuluu pumppaamon varustamiseen ja putkistojen kytkemiseen sekä mittarointiin, ehditään viikottain liittää vain muutama kiinteistö. Niiden kiinteistöjen omistajien joilla on ongelmia talousveden laadussa tai riittävyydessä kannattaa olla yhteydessä Jukka Hietalaan, jotta liitostyötä voidaan kiirehtiä.

Alueettain pyritään saamaan liitoksia siten, että järjestelmän toiminta saadaan varmistettua talven yli.

*******************************************************************************

23.6.2012

 

Vesiosuuskunnan kaikki kolme vaihetta on saatu rakennustöiden osalta valmiiksi, vain joitakin viimeistelytöitä on suorittamatta. 1. - 2. vaiheen jätevesilinjastot on toimintavalmiit, rakennusteknisistä syistä johtuen yksi kiinteistö on jo liitetty viemäriin.

Kiinteistöjen liittämisten suhteen on tapahtunut valitettavaa viivästymistä. Syynä on ollut, että käyttövesiputkiston huuhtelujen ja desifioinneista sekä toistuvasti otettujen näytteiden viljelyt ovat vaatineet aikaa. Tämä työvaihe on kuitenkin tehtävä riittävällä tarkkuudella ja vaatimukset täyttäen. Näin ollen tässä vaiheessa ei voida sanoa, milloin laajamittaisempi liittämistoiminta pääsee vauhtiin. Se voi mennä lomakauden jälkeiselle ajallekin. Vesiosuuskunnasta otetaan yhteyttä sittemmin kiinteistöjen omistajiin. Näille sivuille asiasta päivitetään myös tietoa siinä vaiheessa. Ne jäsenet jotka, eivät ole vielä palauttaneet liittymishakemusta ja siihen kuuluvia liitteitä, voivat omalta kohdaltaan viedä asiaansa eteenpäin.

Arviontikeskus tekee kesäkuun vaihteessa maastokatselmukset kaivuulinjoilla ja loppukesästä laskelmat maanomistajien haittakorvauksista. Korvaukset pyritään maksamaan vaiheittain syksystä alkaen, pelkästään omasta tonttijohdostahan ei korvauksia makseta.

 

Hyvää Juhannusta ja lomakautta kaikille vesiosuuskunnan jäsenille!*********************************************************************************************

20.5.2012


Vesiosuuskunnankokous pidettiin koululla mukavissa tunnelmissa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Sari Kainulainen. Kokous käsitteli esityslistan mukaiset asiat ja Jukka Hietala piti tilannekatsauksen. Kakkos -ja kolmosvaiheet ovat loppusuoralla. Kiinteistöjen liittäminen vesijohtoihin alkaa lähiaikoina. Tosin runkolinjatöiden viivästymiset ja putkistojen klooraukset ovat viivästyttäneet käyttöönottoa. Uusia näytteitä ja tuloksia on jouduttu toistamiseen ottamaan ja odottamaan. ( nyt kokouksen jälkeenkin).

Kokous hyväksyi hallituksen esittämät  käyttömaksut sekä  hinnaston.

Hinnasto pohjautuu Mäntsälän Vedentariffeihin. Maksutaulukot ja Liittämishakemuskaavake päivitetään lähiaikoina nettisivuille myös.

Kokous toivoi myös tiheämpää päivittämistä.

Kokouksen lopussa hallituksen puuhamiehet ( erityisesti Jukka sekä Aimo) saivat raikuvat ja kannustavat ablodit!


Kiitokset kokoukseen saapuneille!


********************************


Ajankohtaista 17.4.2012


Vesiosuuskunnan yleinen kokous lähestyy!

Kokous pidetään Sääksjärven koululla 10.5.2012 klo 18.30. Käsitellään sääntömääräiset asiat ja tilannekatsaus. Ilmoitus tulee lehteen.

Osakkaat Tervetuloa!


*****************************************


   6.3.2012

 

Vesiosuuskunnan 2- vaihe on lähes valmis. Muutama kiinteistökohtainen pumppaamo asennetaan maasto-teknisistä syistä vasta suoraan liitostöiden yhteydessä.

Kolmosvaiheen työt ovat jo käynnistyneet ja sitä on rakennettu jo viikon ajan. Kevään kelit ja edistyminen vaikuttavat luonnollisesti töiden etenemiseen.

Kevään-kesän myötä päästään tekemään  1- vaiheen koepaineistukset ja kiinteistöjen liittymisiä asteittain.

On erittäin tärkeää, että kunkin kiinteistön omistaja perehtyy liittymisohjeisiin ja tekee ennalta ohjeiden- mukaiset selvitys- sekä valmistelutyöt. Ne lähetetään  kirjeenä kiinteistön omistajille  liittymisajankohdan lähestyessä.
***********************************

22.12.2011

Vesiosuuskunnan rakentaminen etenee vauhdilla. 2. vaiheesta on nyt tehty noin 3/4 ja  sen oletetaan olevan maastotöiden osalta valmis tammikuussa. Joulun ja uudenvuoden välillä työt keskeytyvät, mutta jatkuvat heti vuoden alussa.
Nopea rakennustahti syö kassavarantoa, joten joudumme laskuttamaan loppuerän liittymismaksua heti linjaosuuden valmistuttua, 2-vaiheen rakennetut osat erääntyvät tammikuun lopussa. Kolmosvaiheen rakentaminen alkaa heti, kun urakoitsijan resursseja vapautuu edelliseltä vaiheelta.
Mäntsälä- Pukkilan runkolinjan 1. vaiheen osuus on luovutettu rakenuttajalle Mäntsälän kunalle / Vedelle, mutta lopputöissä ilmenneistä ongelmista johtuen jäänee  vesinäytteiden tuloksien saaminen vuoden alkuun.
Runkolinjan valmistumisen venymisestä johtuen osuuskunnan linjastojen täyttäminen ja käyttöönotto jää ensi keväälle ja kesälle, pahoittelemme meistä johtumatonta viivästymistä.
Talven aikana postitamme osakkaille tarkempia ohjeita ja tarvittavia asiakirjoja liittämissuunnitelmia ja -hakemuksia varten.
Sääksjärven vesiosuuskunnan hallitus toivottaa osakkailleen
Hauskaa Joulua ja Hyvää  Uutta Vuotta


****************************************************

 15.10.2011


Rakentaminen on käynnissä 2. vaiheella, lähes neljännes siitä on jo rakennettu. Urakoitsija on lisäämässä resursseja lähiaikoina toisella ryhmällä ja pitää tavoitteenaan 2.vaiheen kaivutöiden valmistumista vuoden vaihteen jälkeen. 3.vaiheen rakentaminen alkaa heti kun edellisen putket ja pumppaamot on saatu asennettua.

Syyssateista johtuen maastot ja pihat ovat pehmenneet ja kuraa jää kaivutöiden jäljiltä pintaan, toivomme kiinteistöjen omistajilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Talven aikana pakkanen ja lumi hoitavat ongelmaa ja kevätkesällä tehtävät viimeistelytyöt tasoittavat loput.


Mäntsälästä tuleva runkolinja ei ole valmistunut odotetussa ajassa, joten emme ole päässeet 1. vaiheen huuhteluihin ja painekokeisiin. Olettamus on että runkolinjan luovutus olisi lokakuun loppupuolella.

 

23.8.2011

 

Osuuskunnan 1-vaiheen rakentaminen on valmis, lukuunottamatta huuhteluja ja painekokeita. Kun Mäntsälän runkolinja syksyllä saadaan rakennettua (arvio syyskuussa ) suoritetaan lopputoimenpiteet, jonka jälkeen voidaan ryhtyä kiinteistöjä liittämään.

Ennen painekokeita ja huuhteluja ei saa tehdä mitään toimenpiteitä rakennettuun linjaan.

Linjan ollessa nyt rakennettu laskutetaan liittymismaksun loppuerä hyväksytyn maksusuunnitelman mukaan, niiltä jotka eivät ole loppuerää jo maksaneet.

Arvio on, että ensimmäisiä kiinteistöjä voidaan liittää ennen talvea ja 1-vaiheen liittyjille on postitettu liittämisohjeet.

Erityisesti kannattaa valmistella varautumista pumppaamon tarvitsemaan sähkön syöttöön ja vesimittarille tarvittavaan tilaan

Osuuskunnan toimesta pyritään järjestämään kaivuu- putki- ja sähköurakoitsija "avaimet käteen" periaatteella niille kiinteistöille jotka sitä haluavat.


2-vaiheen rakentaminen alkaa urakoitsijan kiireistä riippuen syksyllä viimeistään ennen talvea. Maastokatselmukset aloitetaan ennen kaivuuta ja tehdään linjakohtaisesti ennen lumen tuloa, niistä otetaan yhteyttä kiinteistöjen omistajiin ajankohdan sopimiseksi.


2-3 vaiheen liittyjille postitetaan seuraava liittymismaksuerä lokakuussa ja eräpäivä on marraskuun viimeinen.

 

*****************

13.6.2011

Vesisosuuskunnan kokous pidetiin koululla ja läsnä oli mukavasti osuuskuntalaisia. Kokouksen puheenjohtajana toimi Tomi Brusila. Jukka Hietala esitti tilannekatsauksen. Kokous sujui mukavasti.
Jäsenille tiedoksi: Kesäkuun lopulla tulee maksettavaksi seuraava 500 euron maksu.
Pukkilan-Mäntsälän siirtovesi-viemärilinjan töiden aikataulu määrittää meidän Sääksjärven osuuskunnan töiden etenemistä  ja käyttöönottopäivämääriä.  On mahdollista ,että jonkinlaisia muutoksia voi tulla aiempiin  karkeisiin arvioihin käyttöönottopäivämäärien ajankohtiin.
II ja III vaiheiden urakkasopimukset on allekirjoitettu ja loppujen osien urakoitsijana jatkaa sama I- vaiheen urakoitsija.
II-vaiheen maastokatselmukset alkavat ja Vesiosuuskunnan edustajat ottavat yhteyttä alueen jäseniin lähiviikkoina.
Hyvää kesää kyläläisille ja osuuskunnan jäsenille!

**********************************************************************

 

17.4.2011

 

Tiedoksi vesiosuuskunnan jäsenille:

Osuuskuntakokous pidetään Sääksjärven koululla 17.5.2011 klo 18.30.

Jäsenet,  Tervetuloa!

******************************************************************

22.1.2011

Vuosi vaihtui ja kaivutyöt jatkuvat aikataulussa. I - vaiheen eli Purolan linjaa on kaivettu jo n. 6-7 km ja kiinteistökohtaisia pumppaamoita on asennettu toistakymmentä.

II -vaiheen eli keskikylän suunnitelma valmistuu lähiviikkoina. Myös loppuosan eli III - vaiheen suunnitelmaa tehdään paraikaa.

Maaliskuussa jaetaan osakkaille taas 500 euron maksukaavake, jonka eräpäivä on maaliskuun lopussa.

II- vaiheen kaivutöitä on tarkoitus päästä tekemään jo ennen toukotöitä. Kevään kulku ja säät vaikuttavat luonnollisesti aikatauluihin. Kaivutyöt keskeytyvät todennäköisesti  loma- ja viljelykaudeksi ja jatkuvat sitten taas syksyllä.  

13.12.2010

Maasto- ja kaivutyöt etenevät suunnitelmien mukaisesti. Purolanlinjan eli I- vaiheen runkoputket on kaivettu ja upotettu maahan 1/3 matkalta  eli n 3,3 km. Lisäksi noin kymmenkunta kiinteistöpumppaamoa on jo asennettu.

Työt jatkuvat, ja Vesiosuuskunnan hallitus toivottaa osuuskunnan jäsenille sekä kyläläisille Hyvää Joulua ja Uuttavuotta! 

        ***                                 

*********************************************************************

7.11.2010

I-vaiheen maanrakennustyöt on aloitettu! Purolassa on kaivutyöt lähteneet käyntiin ja viemäriputkia sekä pumppaamolaitteita on tuotu alueelle.

5.11.2010

 Marraskuun laskun mukana oli kirje, jossa liitteenä kutsu 2. ja 3. rakentamisvaiheen suunnitelmaluonnoksien tiedotustilaisuuteen.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 16.11.2010 Purolan entisellä koululla klo. 18:00- 20:00.

Tilaisuuteen kutsutaan sellaiset kiinteistönomistajat, joiden kiinteistölle tai kiinteistön välittömään läheisyyteen on tarkoitus sijoittaa putkia tai laitteita.

 

 

6.10.2010

I -vaiheen maastokatselmukset:

Vesi-ja viemärilinjan I-vaiheen rakentaminen alkaa loka-marraskuun vaihteessa.


Teemme ennen aloitusta maastokatselmukset, joihin osallistuu maan-/kiinteistönomistajan edustaja, urakoitsijan edustaja ja osuuskunnan edustajat.


Katselmuksissa käydäään läpi ja kirjataan rakentamisalueella olevat erityiskohteet mm. kaapelit ja johdot, salaojat, rajapyykit, työalueen raivaus, suojeltavat/suojattavat pensaat ja puut yms.

Katselmoitavia kiinteistöjä on paljon, joten ajan säästämiseksi kannattaa kiinteistöllä valmiiksi miettiä ylläolevia seikkoja ja salaoja- ja kaapelikarttojen kopioiden hankkimista.

Katselmukset tehdään päivisin, mutta pyrimme venyttämään niitä myös alku iltaan jotta, työssäkäyvät voisivat myöskin osallistua.Alustavat katselmuspäivät ovat perjantai 8.10. ja tiistai 12.10. klo 8.00 alkaen. Jos kiinteistöllä ei ole edustajaa näinä päivinä tavattavissa, pyydämme ottamaan yhteyttä Jukka Hietalaan p. 045 341 47 80 ja sopimaan ajankohdan jolloin katselmus suoritetaan.

 

 

*****************

4.10.2010

Sääksjärven vesiosuuskunnan ja Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy välinen urakkasopimus allekirjoitettiin 4.10.2010.

Vesi-ja viemärinrakennusurakka koskee I- vaiheen, niin sanotun Purolan alueen rakentamista. Urakkaan kuuluu noin kymmenenkilometriä runko- haaralinjoja ja tonttijohtoja, kaksi linjapumppaamoa sekä yli neljäkymmentä kiinteistöpumppaamoa.


Rakentaminen käynnistyy lokakuussa jatkuu talven aikana siten että linja on luovutettavissa tilaajalle huhtikuun lopussa 2011. I-vaiheen linjan käyttöönotto voi alkaa aikaisintaan ensi keväänä, tarkka ajankohta riippuu Mäntsälä-Pukkila siirtojohto hankkeen etenemiseen. Siirtojohdon rakentaminen alkanee joulukuussa tänä vuonna Mäntsälästä ja välitavoite on saada kevääseen mennessä rakennettua linja Sääksjärvelle saakka. Linjojen ollessa käyttökuntoisia voidaan aloittaa kiinteistöjen liittäminen ja verkoston käyttö.

*************************************************************************

4.8.2010  

Sääksjärven vesiosuuskunta on esillä Mäntsälän messuilla 28.8-29.8 yhdessä Mäntsälän muiden vesiosuuskuntien standilla. Tervetuloa !

10.7.2010

Vesiosuuskunnan hallitus toivottaa hyvää kesää osakkaille ja kyläläisille. Lomakauden jälkeen tiedotamme lisää.

3.6.2010

Kylän keskiosan  eli II -vaiheen maastotyöt on pitkälti tehty, eli punapäisiä keppejä on ilmestynyt maastoon. Suunnittelu valmistuu elo-syyskuun vaihteessa. Tuolloin on tarkoitus pitää myös tiedotustilaisuus.

Nettisivuja muutetaan siten, että Vesiosuuskunta tulee etusijalle. Kylän sivut jäävät aluksi taaksemmas toimimaan edelleen samassa osoitteessa. Myöhemmin ne muuttunevat Mäntsälän-Kylät -sivujen yhteyteen.

Vesiosuuskunta omistaa ja maksaa tämän nettiosoitteen.

****

Osuuskunnan hyvähenkinen kokous pidettiin 24.5.2010. Puheenjohtajana toimi Tomi Brusila.

Kokouksessa käsiteltiin tilinpäätös- ja vastuuvapausasioiden lisäksi myös hallituksen jäsenten palkkiot  jo aiemmin tehdyistä töistä ja linjattiin raamit tuleville työvoima-ja kulukorvauksille.

Myös sääntömuutokset käsiteltiin  ja hyväksyttiin.

Vesiosuuskunnan hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla.

Huom!  VOK.n Puh.joht Jukka Hietalan puh.nro on muuttunut ja päivitetty sivuille. ks. yhteystiedot.

Seuraavan laskun ( kesä-heinäkuun vaihde)  liitteenä on tiedote ,joka käsittelee maksutapa-alennusta. Idea on,että maksamalla enempi ennakkoon, saavat korko-, ja hallintohyötyä sekä VOK ,että osakas. Yhteisen projektin eduksi!

Siitä enempi liitekirjeessä.

******

5.5.2010

Sääksjärven vesiosuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous pidetään Sääksjärven koululla  24.5.2010 klo18 alkaen. Käsitellään sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutosehdotukset. 

Ilmoitus on ollut jo paikallislehdessä sekä kutsut on lähetetty postitse jäsenille.

Tervetuloa!

************

Ohessa kutsukirje:

Kokouskutsu vesiosuuskunnan jäsenille.

Mäntsälän Sääksjärven vesiosuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 24.pnä. toukokuuta klo 18.00 Sääksjärven koulun ruokasalissa os. Sääksjärventie 526.

Käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat, sekä sääntöjen muuttaminen kohdista 3§, 8§, 9§, 11§, 12§, 15§, 17§, 31§ (lisäys). Esityslista kääntöpuolella.

 

Sääntömuutosehdotus saatavilla pyydettäessä puh. 044 5082835.

 

Tervetuloa,

Hallitus

 

 

 

********************************************************************

 

17.4.2010

 

Projekti etenee ja kulisseissa on tapahtunut kovastikin!

 
Ensimmäisen rakennusvaiheen (Purolan)  suunnitelma suunnitelma on valmistumassa ja loppusuoralla. Rakentamisen valvoja on valittu, ja hänen kanssaan sekä pääsuunnittelijan kanssa ollaan käymässä lävitse suunnitelmia. Samoin kiinteistöpumppaamoiden tarjouskilpailuttamisen perusteita  laaditaan parhaillaan. Tärkeimmät  ja yleisimmät laitevalmistajat ovat pitäneet esittelytilaisuutensa.

 

Seuraavaksi käynnistyy 2. vaiheen (keskikylä) suunnittelu. Se alkaa vesiosuuskunnan tekemillä kiinteistökäynneillä, joissa  tehdään kiinteistökohtaisten pumppaamoiden maastomerkitseminen.Vesiosuuskunnan jäsenet ehtivät suorittamaan arviolta 1-3 kiinteistökohtaista neuvottelu ja merkitsemiskäyntiä arki-iltaa kohden.

 

Varsinaisia 1. vaiheen kaivutöitä päästään aloittamaan vasta satokauden jälkeen, elo-syyskuulla 2010.  Urakoitsijoiden tarjouspyynnöt lähetetään lähiaikoina.

 

Vesiosuuskunnan yleinen vuosikokous lähenee. Se pidetään Sääksjärven ala-asteen  ruokalassa  24. toukokuuta 2010. Jäsenille tulee erillinen kutsu ja ilmoitus lehteen.

 

Lähiviikkoina päivitämme sivuja uudelleen.

 

 

*******

 

Ajankohtaista 24.1.2010

 

KUTSU SÄÄKSJÄRVEN VESIOSUUSKUNNAN 1. RAKENTAMISVAIHEEN SUUNNITELMALUONNOKSEN ESITTELYTILAISUUTEEN

Pukkilan ja Mäntsälän kunnat ovat käynnistäneet syksyllä 2009 kuntien välisen siirtovesihuoltolinjan suunnittelun. Suunnitelma valmistuu keväällä 2010 ja linjan rakennustyö käynnistyy syksyllä 2010. Saman aikaisesti käynnistyi Sääksjärven vesiosuuskunnan rakennussuunnitelman laadinta ja ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitetaan keväällä 2010.

Suunnitelmia esitellään niiden ollessa vielä luonnosvaiheessa tiedotustilaisuudessa, joka pidetään Sääksjärven koululla tiistaina 2.2.2010 klo 18:00 - 20:00.

Tiedotustilaisuuteen kutsutaan sellaiset kiinteistönomistajat, joiden kiinteistölle tai kiinteistön välittömään läheisyyteen on tarkoitus sijoittaa putkia tai laitteita.

Tilaisuuden ohjelma:

Hankkeen esittely:Pekka Savolainen, Mäntsälän kunta

 

Siirtovesihuoltolinjan suunnitelmaluonnoksen esittely:

 Marko Loikkanen, Ramboll Finland Oy

 

Sääksjärven Vesiosuuskunnan rakennusvaiheen 1. suunnitelmaluonnoksen esittely

Marko Loikkanen, Ramboll Finland Oy

 

Keskustelu

 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Hietala

p. 0400 929193, jukka.a.hietala@pp.inet.fi 

 

TERVETULOA!

*****

 


Ajankohtaista 15.9.2009

Rakennussuunnittelu aloitetaan

Vesi-ja viemäriverkoston rakentamissunnittelu käynnistyy viikolla 39 aloituskokouksella. Suunnittelija on valittu toteuttamaan Mäntsälä-Pukkila-siirtolinjan, vedenottamon ja Sääksjärven vesiosuuskunnan verkoston. Suunnittelutoimistot on kilpailutettiin Mäntsälän kunnan toimesta ja on valittu teknisen lautakunnan ja vesiosuuskunnan hallituksen kokouksissa. Osuuskunnan verkoston suunnittelu ja rakentaminen on tarkoitus toteuttaa vaiheittain, siten että ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

Johtoalueen tutkimuslupa

Rakennussuunnittelun maastotutkimuksia varten tarvitaan maanomistajien johtoalueen tutkimuslupa. Mäntsälän kunta on käynnistänyt lupamenettelyn siirtolinjan osalta, tässä yhteydessä saadaan luvat osuuskunnan verkon osalta, jotka sijaitsevat samalla alueella. Osuuskunta käynnistää oman lupamenettelyn syyskuussa niiltä alueilta, joihin ei siirtolinjan lupamenettely ulotu. Maanomistajilta toivotaan myönteistä suhtautumista.

Liittymissopimukset ja maksut

Vesiosuuskunta on laskuttanut ensimmäisen 500 EUR liittymismaksuerän ja tehnyt liittymissopimukset ensiliittyjien kanssa niiltä alueilta, jotka on harkittu taloudellisesti järkeviksi rakentaa. Toinen erä laskutetaan vielä marraskuun aikana, tällöin palautetaan liittymisopimuksen toinen kappale osakkaalle allekirjoitettuna. Ensiliittyjäksi ja edullisemmalla maksulla ehtii vielä mukaan toimittamalla jäsenhakemuksen syyskuun aikana, kun suunnittelu on alkuvaiheessa.


TIEDOTE 11.3.2009

Ajankohtaista rahoituksesta

Talouden painuessa taantumaan maailmanlaajuisesti on Suomenkin hallitus joutunut miettimään talouden elvytystoimia, näihin kuuluvat erilaisten julkisten hankkeiden lisärahoitukset. Myös Uudenmaan ympäristökeskuksen rahoitus Mäntsälä-Pukkila runkojohdon rakentamiseen on liikahtanut eteenpäin. Ympäristökeskus esittää hanketta toteutettavaksi vuosien 2010 ja 2011 aikana. Syksyllä 2009 voidaan odottaa tietoa hankkeen säilymisestä talousarvioissa ja toteutumisesta suunnitellussa aikataulussa. Tekniset selvitykset ovat valmistuneet mutta joitakin kustannuksiin liittyviä tarkennuksia on vielä kesken. Näiden jälkeen linjan rakennussuunnittelu voidaan aloittaa.

Suunnittelu ja rakentaminen

Mäntsälän kunta on kilpailuttanut suunnittelutoimiston toteuttamaan runkojohdon suunnittelua. Sama suunnittelutoimisto toteuttaa myös vesiosuuskunnan verkoston rakennussuunnittelua. Osuuskunnan verkoston suunnittelu on tarkoitus aloittaa kesän aikana ja mahdollisuuksien mukaan vesiosuuskunnan 1-vaiheen rakennusurakka 2010 alkuvuoden aikana. Ympäristökeskuksesta saadun tiedon mukaan rakentamisen aloittaminen jo tänä vuonna on mahdollista vain, jos muista hankkeista jää avustuksia käyttämättä. Muilta rakennuttajilta saadun tiedon mukaan taantuman vaikutus näkyy jo alentuneina rakennuskustannuksina tai ainakin nousun pysähtymisenä ja suoritustarjonnan lisääntymisenä.

Maksut

Maaliskuussa 2009 pidettävässä osuuskuntakokouksessa päätetään liittymismaksut sekä alkuliittyjille että jälkiliittyjille. Alkuliittyjiä ovat ne kiinteistöt jotka ovat hakeneet jäsenyyttä ennen alueensa rakennussuunnittelua ja jälkiliittyjiä ovat myöhemmin mukaan tulevat kiinteistöt. Alkuliittyjille liittymä tulee olemaan huomattavasti edullisempi kuin jälkiliittyjille. Ero johtuu mahdollisesta yhteiskunnan tuesta, joka jää pois jälkiliittyjän tapauksessa. Tässä vaiheessa kannattaakin olla aktiivinen ja hakea jäsenyyttä. Näin voi varmistaa mukaan pääsyn mahdollisimman edullisesti.

Vesihuoltolaitoksia koskeva lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on vesihuoltolain mukainen vesihuoltolaitos silloin kun se tuottaa palveluita vähintään kymmenelle kiinteistölle. Verkoston valmistumisen jälkeen vesihuoltolaitoksen tulee esittää itselleen toiminta-aluetta, jonka kunta vahvistaa.

Kiinteistökohtaiset järjestelmät

Vesihuoltolain mukaisesti kiinteistön, joka sijaitsee vesiosuuskunnan toiminta-alueella, on liityttävä keskitettyyn järjestelmään. Omat kaivot ja kiinteistökohtainen jätevesijärjestelmä tulevat kysymykseen vain, jos kunnan ympäristönsuojeluviranomainen myöntää kiinteistölle vapautuksen liittymisvelvollisuudesta. Lain lähtökohta on, että vapautukset ovat poikkeustapauksia. Ylimääräisten kustannusten välttämiseksi kannattaakin tiedustella kunnan ympäristösihteeriltä tai ympäristötarkastajalta, mitkä ovat mahdollisuudet jättäytyä oman kaivon tai jätevesijärjestelmän varaa

Tietoja osuuskunnasta

Lisätietoja osuuskunnan jäseneksi hakeutumisesta, suunnittelu- ja rakennusaikataulusta ja muista osuuskuntaa koskevista asioista antaa osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Hietala p. 0400 929193. Tietoa löytyy myös nettisivuilta www.saaksjarvi.fi.


Ajankohtaista 7.9.2008

Mäntsälän Vesi Oy on aloittanut tarkemmat tutkimukset ja antoisuusmittaukset suunnitellulla Pukkilan vedenottamoalueella, nämä valmistunevat lokakuulla. Jos tulokset ovat ennakkotutkimusten mukaiset voidaan runkolinjan rakennussunnittelu aloittaa loppuvuoden aikana. Vesiosuuskunnan rakennussuunnitelma on tarkoitus aloittaa samanaikaisesti ja saman suunnittelutoimiston toimesta. Talven aikana tehtävä suunnittelu mahdollistaa itse rakentamisen aloituksen vuoden 2009 aikana.


Sivua muokattu viimeksi

Tekijänoikeudet: Sääksjärven vesiosuuskunta | Sivujen toteutus: E. Miettunen